billeje logo      
     
 

Lejebil | Kundeservice | Billeje tips | Om os

 
     
 
 

Nyhedsbrev

Få de bedste tilbud ved at abonnere på vores nyhedsbrev

>> Tilmeld

 

App til din iPhone

Download app’en til din iPhone eller iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Biludlejning Slovakiet

 

Hjem > Slovakiet

Sammenlign alle de større biludlejningsfirmaer, herunder Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Alamo og find de bedste priser for billeje i Slovakiet. Biludlejning i Slovakiet inkluderer tyveriforsikring, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, samt fri kilometer når du lejer lejebil hos os.

Nyd fordelene ved at leje gennem os:

 

Spar op til 50% sammenlignet med, at booke direkte ved en udbyder

 
  Alle de nødvendige forsikringer er altid inkluderet i prisen
  Moms og lufthavnsafgift er inkluderet
  Ingen skjulte afgifter eller kreditkort gebyrer
  Vores kundeservice er klar til at hjælpe dig 24/7/365

 

Lufthavne

 

Bratislava Lufthavn
Kosice Lufthavn

Poprad Lufthavn

Zilina Lufthavn

Slovakiet guide

Lejebil Slovakiet
Biludlejning Slovakiet

Indledning
I 1918 slovakkerne og tjekkerne dannede Tjekkoslovakiet, som blev en sovjetisk kontrolleret kommunistiske nation efter Anden Verdenskrig. Men da sovjetiske påvirket aftaget, blev Tjekkoslovakiet befriet fra dens indflydelse. Den 1. januar 1993 enedes slovakkerne og tjekkerne til at adskille og blive selvstændige nationer. Slovakiet indtrådte både NATO og EU i foråret 2004. På trods af en historie besættelse Slovakiet har formået at bevare sin kultur.
En indlandsstat beliggende i centrum af Europa, Slovakiets livline til sine naboer, er Donau-floden. Det er omkranset af Polen og Den Tjekkiske Republik mod nord, Ukraine mod øst, Ungarn mod syd, og Østrig mod vest. Karpaterne spænder den nordlige halvdel af landet.

Befolkning og sprog

Der er 5,4 millioner mennesker i Slovakiet, de fleste etniske slovakker med mindre bestande af ungarere, Romas, Ukranians, og andre.Tilsvarende Slovak er det officielle sprog med ungarsk, Rom og ukrainske tales også. Der er tre primære slovakiske dialekter, der er fælles for landets vestlige, centrale og østlige regioner.
Landet er overvejende romersk-katolsk, efterfulgt af protestanter og græsk-katolske. Ti procent siger, at de ikke har nogen religiøse tilhørsforhold.

Større byer og turistmål
Ingen by i Slovakiet har en befolkning større end en halv million indbyggere.Bratislava er hovedstaden og den største by i landet med en befolkning på 430.000.Populære destinationer omfatter Bratislava Slot, Den Slovakiske National Gallery, der er udstyret med en omfattende samling af gotisk kirkekunst og Den Slovakiske National Museum, som udstiller naturhistorie.
Kosice (pop: 250.000) er landets næststørste by, der er bedst kendt for sin centrale plads, der har en domkirke og et musikalsk springvand, der er et populært sted for brylluppet fotos.
Høje Tatra-bjergene er en populær skidestination for turister og lokalbefolkningen.

Klima
Slovakiet har et moderat klima med temperaturer varmere i lavlandet end i bjergene. Generelt er somre meste solrigt, men på den kølige side, mens vintrene tendens til at være kolde, overskyet, og fugtigt. Vejret er underlagt bratte ændringer, så besøgende rådes til at være forberedt.

Økonomi
Slovakiet er en industrialiseret nation og er medlem af Den Europæiske Union (EU) med et bruttonationalprodukt på 94.550 millioner $. Importen omfatter energi, medicinsk udstyr og forsyninger, elektroniske komponenter, bilkomponenter, og plast. Eksporten omfatter Volkswagen og Audi sport utility køretøjer bygget i Slovakiet. EU valuta er euroen.

Transport
Slovakiets største lufthavne er Bratislava lufthavn, Košice Lufthavn, Piešťany og Poprad-Tatry Lufthavn . Når du er i landet, den offentlige transport er en kombination af busser, tog, vogne, sporvogne, og taxaer. Der er ingen metro. Systemet tilbyder et rejsekort, der gør det muligt for passagererne at bruge flere transportformer. Udlejningsbiler er også tilgængelige.

 

 

     
 

Billeje

Kundeservice

Information

Seneste artikler