billeje logo      
     
 

Lejebil | Kundeservice | Billeje tips | Om os

 
     
 
 

Nyhedsbrev

Få de bedste tilbud ved at abonnere på vores nyhedsbrev

>> Tilmeld

 

App til din iPhone

Download app’en til din iPhone eller iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Biludlejning Montenegro

 

Hjem > Montenegro

Sammenlign alle de større biludlejningsfirmaer, herunder Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Alamo og find de bedste priser for billeje i Montenegro. Biludlejning i Montenegro inkluderer tyveriforsikring, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, samt fri kilometer når du lejer lejebil hos os.

Nyd fordelene ved at leje gennem os:

 

Spar op til 50% sammenlignet med, at booke direkte ved en udbyder

 
  Alle de nødvendige forsikringer er altid inkluderet i prisen
  Moms og lufthavnsafgift er inkluderet
  Ingen skjulte afgifter eller kreditkort gebyrer
  Vores kundeservice er klar til at hjælpe dig 24/7/365

 

Lufthavne

 

Podgorica Lufthavn

Tivat Lufthavn

 

Montenegro guide

Lejebil Montenegro
Biludlejning Montenegro

Indledning

Montenegro et sydøstlige europæisk land, var en del af Jugoslavien, der begynder i 1918. Efter Jugoslavien opløst i 1992, Montenegro, sammen med Serbien, blev en del af Forbundsrepublikken Jugoslavien. I 2006 erklærede landet sin uafhængighed. Adriaterhavet ligger til sin sydvest, og det er omgivet af Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Kosovo og Albanien .Landets samlede areal er 5.333 kvadrat miles (13.812 sq km). Montenegro er kendt for både sin maleriske kyst og robust, bjergrige interiør.

Befolkning og sprog

Skønsmæssigt 660.000 mennesker bor i Montenegro.Det officielle sprog, montenegrinske, er næsten umulig at skelne fra serbisk. Ud over serbisk, bosnisk, albansk, og kroatisk tales også her. Befolkningen består af 46% montenegrinere, 29% serbere, og 9% bosniakker, sammen med mindre grupper af albanere, muslimer og kroater. De fleste montenegrinere er ortodokse kristne. Islam tjener som et andet officielt sprog i Montenegro med en anselig række sunni-muslimske montenegrinere.

Større byer og turistmål

Hovedstaden og den største by, Podgorica, har en anslået 156.000 beboere.Niksic, den næststørste by, har 75.000 indbyggere. Alle andre byer i Montenegro er beboet af 25.000 eller færre mennesker.
Landskabet i Montenegro (eller "Black Mountain"), er varieret, fra Middelhavets strande til dybe kløfter til tætte skove i bjergområder.Den kystregion Ulcinj South Coast er særligt populær blandt turister, som er Lake Skadar, på grænsen til Albanien. Tara River Canyon, den næststørste canyon i verden, er et UNESCO World Heritage Site i Durmitor National Park.
Landet har også mange historiske og kulturelle steder såsom monumenter fra pre-romansk, gotisk og barokken. Populære turistmål omfatter Skt Tryphon i Kotor og basilikaen St. Luke. Den gamle bydel i Kotor, en UNESCO World Heritage Site, er en velbevaret middelalderby.

Klima

Montenegro har et middelhavsklima. Somrene er varme og tørre. Vintrene er relativt kold, med kraftige snefald inde i landet, i bjergene.

Økonomi

Wars kæmpede i nabolandene gennem 1990'erne forkrøblede økonomi Montenegro, selvom siden da har landet gjort store fremskridt i bedring. I dag er Montenegro betragtes som en midt-indkomst land med en hovedsagelig service-baserede økonomi. Landets BNP anslås til 4,5 milliarder kroner USD, idet importen værdi på 2500 millioner dollar USD og eksporten værdi på 664 mio $ USD. Turisme, aluminium og stål produktion og forarbejdning af landbrugsprodukter er vigtige bidragsydere til den montenegrinske økonomi. Euro har fungeret som Montenegros valuta siden 2002.

Transport

Montenegro har to internationale lufthavne: Podgorica Lufthavn og Tivat Lufthavn .Podgorica er den største, og er placeret 7,5 miles (12km) syd for byen centrum. Tivat Lufthavn ligger på den montenegrinske kyst, og har regelmæssige internationale flyvninger kun til Beograd.
Trods et omfattende netværk af veje, er de fleste veje tosporet kun tendens til at være krumme og bjergrige, og kan ikke være velholdte.Busser er en nem måde at komme rundt Montenegro, med hyppig service, især i løbet af sommeren. Der er et par tog til og fra Beograd. Dette er en meget naturskønne rute gennem ujævnt terræn, men det er også både hurtig og billig. Men tjenesten er ikke så hyppigt som busser og jernbanen tilbyder kun begrænsede ruter.

 

 

     
 

Billeje

Kundeservice

Information

Seneste artikler