billeje logo      
     
 

Lejebil | Kundeservice | Billeje tips | Om os

 
     
 
 

Nyhedsbrev

Få de bedste tilbud ved at abonnere på vores nyhedsbrev

>> Tilmeld

 

App til din iPhone

Download app’en til din iPhone eller iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Biludlejning Marokko

 

Hjem > Marokko

Sammenlign alle de større biludlejningsfirmaer, herunder Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Alamo og find de bedste priser for billeje i Marokko. Biludlejning i Marokko inkluderer tyveriforsikring, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, samt fri kilometer når du lejer lejebil hos os.

Nyd fordelene ved at leje gennem os:

 

Spar op til 50% sammenlignet med, at booke direkte ved en udbyder

 
  Alle de nødvendige forsikringer er altid inkluderet i prisen
  Moms og lufthavnsafgift er inkluderet
  Ingen skjulte afgifter eller kreditkort gebyrer
  Vores kundeservice er klar til at hjælpe dig 24/7/365

Populære lufthavne

Casablanca Lufthavn

fra kr.108,-

per dag

 

 

 

 

Alle lufthavne

 

Agadir Lufthavn
Casablanca Lufthavn

Fez Lufthavn
Marrakech Lufthavn

Ouarzazate Lufthavn

Oujdaangads Lufthavn

Marokko guide

Lejebil Marokko
Biludlejning Marokko

Indledning

Kongeriget Marokko, som opnåede uafhængighed fra Frankrig i 1956, er den vestligste af de nordafrikanske lande.Det er beliggende langs Atlanterhavet og Middelhavet havene, og deler også grænse med Gibraltarstrædet og de spanske enklaver Ceuta og Melilla i nord og med Algeriet i øst. Marokko også administrerer de fleste af den omstridte region i Vestsahara, selvom den officielle status i regionen er forblevet uløst i flere årtier. På den anden side af Vestsahara ligger Mauretanien, formning Marokkos de facto sydlige grænse. Dens samlede areal, inklusive vestlige Sarara er 274.461 kvadrat miles (710.850 sq km). En stor del af Marokko er bjergrigt, mens den også en del af Sahara-ørkenen.

Befolkning og sprog

Befolkningen i Marokko er ca 32 mio.Arabisk-berbere er den oprindelige befolkning, og stadig gør op en anslået 99% af befolkningen. De fleste af de anslået 100.000 udenlandske beboere er enten spansk eller fransk. Det anslås 99% af befolkningen er muslimer, sammen med små minoriteter af kristne og jødiske beboere. Marokkanske Arabisk er det officielle sprog, Standard arabisk, berbisk sprog og fransk tales også her. Engelsk er ikke særlig udbredt, selv om dens anvendelse er stigende blandt de yngre generationer. På grund af Marokkos unikke historie, er dens rige kultur en blanding af berbisk, arabisk, afrikansk og europæisk indflydelse.

Større byer og turistmål

Rabat tjener som politiske hovedstad i Marokko og har en anslået 1,9 millioner indbyggere. Højdepunkterne omfatter et tolvte århundrede tårn og minaret. Den største by er Casablanca, med omkring 3,5 millioner indbyggere.Det er den by gjort berømt i film. Denne travle, pulserende by er et godt udgangspunkt for udenlandske besøgende, og kan gøre en god base for at organisere en trek i Sahara. Dens Hassan II moskeen, den næststørste i verden, er en populær turistattraktion. Fes eller Fez, den tidligere hovedstad, har 1,1 millioner indbyggere og en af de største og ældste middelalderlige byer i verden. Marrakech med 950.000 indbyggere, er kendt for et stort labyrint af ruiner og basarerne (open-air markedspladser).Tanger er en charmerende, mindre by kendt for at tiltrække kunstnere, musikere og forfattere.

Klima

I de bjergrige områder, og nord for Marokko er klimaet Middelhavet. Dens varme, fugtige vejr gør det til et populært feriemål. Dette bliver mere ekstreme mod det indre regioner af landet, med Sahara-ørkenen er kendt for sine høje temperaturer. Disse områder er meget tør og meget varmt under den lange sommersæsonen.

Økonomi

De store industrier i Marokko omfatter turisme, landbrug, dyrkning af cannabis, og fosfat minedrift.Marokko er verdens tredjestørste fosfor producent og producerer en anslået 88% af cannabis forbruges i Europa. Marokko har kapitaliseret på dets nærhed til Europa og relativt lave lønomkostninger til at bygge et mangfoldigt, stabil økonomi. Den seneste industrielle udvikling har forbedret Marokkos konkurrenceevne. Men landet stadig kæmper med høj arbejdsløshed og fattigdom. BNP skønnes at være 151.400.000 tusind dollars USD, mens importen er 41 milliarder dollar USD og eksport er 21500 millioner dollars USD. Valutaen er den marokkanske dirham, som er opdelt i 100 centimes.

Transport

Der er flere lufthavne i Marokko tilbyder internationale flyvninger.Mohammed V International Lufthavn (CMN), der ligger i Casablanca, er den største. Marokko har et omfattende netværk af veje og jernbaner, hvilket gør det nemt at rejse rundt i landet.Togene har tendens til at være hurtigere og tilbyde hyppigere service end busser, selv om deres netværk er mere begrænset. Delte taxier er også almindelige. Veje tendens til at være smalt, men i god stand. At drage fordel af alt Marokko har at byde på, overveje en biludlejning til større rejse fleksibilitet.

 

 

     
 

Billeje

Kundeservice

Information

Seneste artikler