billeje logo      
     
 

Lejebil | Kundeservice | Billeje tips | Om os

 
     
 
 

Nyhedsbrev

Få de bedste tilbud ved at abonnere på vores nyhedsbrev

>> Tilmeld

 

App til din iPhone

Download app’en til din iPhone eller iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Biludlejning Lithuania

 

Hjem > Lithuania

Sammenlign alle de større biludlejningsfirmaer, herunder Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Alamo og find de bedste priser for billeje i Lithuania. Biludlejning i Lithuania inkluderer tyveriforsikring, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, samt fri kilometer når du lejer lejebil hos os.

Nyd fordelene ved at leje gennem os:

 

Spar op til 50% sammenlignet med, at booke direkte ved en udbyder

 
  Alle de nødvendige forsikringer er altid inkluderet i prisen
  Moms og lufthavnsafgift er inkluderet
  Ingen skjulte afgifter eller kreditkort gebyrer
  Vores kundeservice er klar til at hjælpe dig 24/7/365

 

Lufthavne

 

Kaunas Lufthavn

Palanga Lufthavn

Vilnius Lufthavn

Lithuania guide

Lejebil Lithuania
Biludlejning Lithuania

Indledning

Litauen, den største af de tre baltiske stater, er beliggende i det nordlige Europa.Langs den sydøstlige kyst af Østersøen, grænser det Polen i syd, Hviderusland mod syd og øst og Letland mod nord.Det samlede areal er 25.174 sq mi (65.200 kvadratkilometer).
Først dannes i 1230s, blev Litauen annekteret af det russiske imperium i det attende århundrede. Selvom lavet en suveræn stat i kølvandet på Første Verdenskrig, blev det senere besat af Sovjetunionen og af den nazistiske Tyskland, bliver en del af Sovjetunionen.Litauen genvandt sin uafhængighed i 1990. Litauens mest berømte fødevarer omfatter kartoffel pandekager og kold sukkerroer suppe.

Befolkning og sprog

Befolkningen i Litauen er ca 3 millioner.Litauerne er et baltiske folk og forbliver relativt homogene. Etniske litauere udgør mere end 83% af befolkningen, efterfulgt af polakker (primært i sydøst Litauen) Russere (koncentreret i Vilnius, Klaipeda og Visaginas) og hviderussere.
Det officielle sprog, litauisk, er en af ​​kun to overlevende baltiske sprog, sammen med lettiske. Omkring 84% af befolkningen taler litauisk som modersmål. Russisk, polsk og engelsk tales også her.
Mere 75% af litauerne tilhører den romersk-katolske kirke. Andre religioner repræsenteret her omfatter protestantiske og russisk ortodokse trosretninger. Historisk Litauen var hjemsted for en betydelig jødisk samfund, selv om mere end 160.000 litauiske jøder blev dræbt under Holocaust. I dag færre end 4.000 jødiske folk lever i Litauen.

Større byer og turistmål

Hovedstaden og den største by i Litauen er Vilnius, med en anslået befolkning på 550.000.Vilnius, på bredden af floderne Vilnia og Neris, fungerer som kulturelle, uddannelsesmæssige, politiske og finansielle centrum af landet.Den er udstyret med maleriske arkitektur, især i den gamle bydel. Vilnius-universitetet, der blev grundlagt i 1579 er en renæssance-stil kompleks populær blandt turister.
Inden Litauen, har der været en støt bevægelighed for personer til byerne siden 1990'erne. Andre store byer er Kaunas (Med 380.000 indbyggere) og Klaipeda (194.000).Klaipeda er kendt for sine sommerfestivaler. Den østlige del af landet, kendt som Aukstaitija, er berømt for sine skove, bakker og søer. Trakai, blot 28 kilometer fra Vilnius, er berømt for sit slot. Palanga, en populær sommer destination, har flere bemærkelsesværdige museer.Kernave, en tidligere hovedstad på bredden af ​​floden Neris, er nu en velbevaret arkæologisk site.

Klima

Litauen har et mildt klima, med en gennemsnitlig kystnære temperaturer fra -2.5 ° C om vinteren til 16 ° C (61 ° F) i sommeren.Indre områder tendens til at være lidt køligere, med temperaturer så lave som -20 ° C (-4 ° F) næsten hver vinter. Vintrene tendens til at være meget våd, med enten sne eller regn afhængig af beliggenhed. Alvorlige storme er almindelige i de kystnære områder.
Landskabet er primært fladt, frodigt terræn, med et par bakker. Der er mange søer og floder i landet.

Økonomi

Litauen blev medlem af EU i 2004. Før den seneste globale finansielle krise, havde Litauen en af ​​de hurtigst voksende økonomier i EU. For nylig har der været et skift i retning af en videnbaseret økonomi med vægt på bioteknologi. Landets top industrier omfatter også produktion af elektriske motorer, fjernsynsapparater, køleskabe, optisk udstyr, elektroniske komponenter, og landbrugsmaskiner. Naturressourcer omfatter tørv og rav. BNP skønnes at 58.200 millioner $ USD, årlige eksport til 38 mia $ USD, og ​​importen oppe på 30,2 milliarder kroner USD. Valutaen Litauen er Lita med kursen på 3,4528 LTL = 1.00 EUR. Litauen ventes at skifte til euroen i 2014.

Transport

Litauen har et veludviklet system for jernbaner, motorveje og lufthavne.Vilnius International Lufthavn er den største lufthavn, mens andre omfatter Kaunas International Lufthavn og Palanga International Lufthavn .De større veje holdes godt, mens veje i landdistrikterne er noget mindre. Biludlejning er et populært valg for rejsende, der ønsker at udforske alt Litauen har at tilbyde. Den eneste havn i landet er den Havn Klaipeda.

 

 

     
 

Billeje

Kundeservice

Information

Seneste artikler