billeje logo      
     
 

Lejebil | Kundeservice | Billeje tips | Om os

 
     
 
 

Nyhedsbrev

Få de bedste tilbud ved at abonnere på vores nyhedsbrev

>> Tilmeld

 

App til din iPhone

Download app’en til din iPhone eller iPad

>> Download app

 

 

 

 

 

Biludlejning Letland

 

Hjem > Letland

Sammenlign alle de større biludlejningsfirmaer, herunder Avis, Hertz, Europcar, Sixt og Alamo og find de bedste priser for billeje i Letland. Biludlejning i Letland inkluderer tyveriforsikring, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, samt fri kilometer når du lejer lejebil hos os.

Nyd fordelene ved at leje gennem os:

 

Spar op til 50% sammenlignet med, at booke direkte ved en udbyder

 
  Alle de nødvendige forsikringer er altid inkluderet i prisen
  Moms og lufthavnsafgift er inkluderet
  Ingen skjulte afgifter eller kreditkort gebyrer
  Vores kundeservice er klar til at hjælpe dig 24/7/365

 

Lufthavne

 

Liepaja Lufthavn

Riga Lufthavn

Ventspils Lufthavn

Letland guide

Lejebil Letland
Biludlejning Letland

Indledning

Letland, i midten af de tre baltiske stater, er omkranset af Estland i nord og Litauen i syd.Rusland ligger øst og Hviderusland til mod sydøst.Den vestlige grænse er kysten af ​​Østersøen. Dette lavtliggende land er kendt for skov og landbrugsjord. Det samlede areal er 24.938 kvadrat miles (64.589 sq km). Landet først opstod efter Første Verdenskrig, men blev annekteret af Sovjetunionen i 1940. Det genvandt sin uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991.

Befolkning og sprog

Skønsmæssigt 2,3 millioner mennesker bor i Letland, hvilket gør dette en af ​​de mindst folkerige, samt en af ​​de tyndest befolkede, lande i Den Europæiske Union.
Befolkningen er sammensat primært af indfødte letterne, sammen med et stort antal etniske russere. Selv under fremmed herredømme mellem det 13. og 20. århundrede lykkedes det letterne at holde deres oprindelige sprog, musik og kultur i live. Letland overvejende luthersk med en betydelig romersk katolske mindretal koncentreret i sydøst.
Det officielle sprog er lettisk, mens omkring 30% af Letlands befolkning er hjemmehørende russisk højttalere, og det forstås af mange letterne, især ældre generationer.Engelsk er også udbredt her til erhvervsmæssige formål.

Større byer og turistmål

Riga blev grundlagt i 1201, er den største by i Baltikum.Dens befolkning anslås til 730.000. Dens Freedom Statue, en populær turistattraktion, er en af ​​de højeste i Europa. Riga tilbyder også en bred vifte af kulturelle arrangementer og underholdning.
En anden stor by i Letland, er Leipaja, byen af musik på den blæsende Østersøkysten.Dette område er hjemsted for den unikke tidligere hemmelige militære by Karosta, sammen med mange miles af hvide sandstrande. Sigulda byder på mange interessante slotte og andre historiske steder at udforske.Madona, en lille naturskøn by omgivet af skove og søer, tilbyder skiløb og andre vintersport. Byen Ventspils vært for en af travleste havne i Europa.Livu Akvaparks er den største vand attraktion i denne del af Europa.
Der er betydelige sociale og kulturelle forskelle mellem regionerne. Landet er kendt for sin smukke terræn og byder på flere nationalparker, herunder Guaja National Park, Kemeri National Park, Slitere Nationalpark og Razna National Park.

Klima

Letland har et tempereret, fugtigt klima med våde vintre. Landet har fire markante årstider. Winters har de gennemsnitlige temperaturer i gennemsnit -6 ° C, mens somre gennemsnit 19 ° C. Forår og efterår temperaturer tendens til at være milde. Kystområderne har køligere somre og mildere vintre, mens de østlige dele af landet har varmere somre og koldere vintre. Det bedste tidspunkt at rejse til Letland er fra juni til september. Det meste af landet består af bølgende bakker, frugtbare sletter, og fyrreskove. Der er tusindvis af floder og søer, sammen med mange miles af ubebyggede kystlinje.

Økonomi

Letlands BNP 34900 millioner dollars USD. Under den seneste finanskrise var Letland hårdest ramt af EU medlemslandene. Men siden 2010 har Letland blevet en af ​​de hurtigst voksende økonomier i EU. Landets øverste industrier omfatter landbrug, træ og træ-forarbejdning og produktion af elektronik og maskiner. Årlige eksport værdiansættes til 12 milliarder $ USD, og ​​import til 14,8 mia $ USD. Valutaen er lats, der forventes at blive erstattet af euroen i 2014.

Transport

Letland er meget kompakt, hvilket gør det let for rejsende at udforske området. Der er betydelige netværk af både jernbaner og veje. De større byer er godt forbundet med både tog og busser. Biludlejning er den mest populære måde at rejse overalt Letland, især hvis du planlægger at besøge flere regioner under dit ophold. Landet har vigtige havne i Riga og Ventspils. Rigas internationale lufthavn er den travleste lufthavn i regionen, og der er også to mindre lufthavne i Riga, kendt som Spilves og Rumbulas.

 

 

     
 

Billeje

Kundeservice

Information

Seneste artikler